Kas ir personas dati?

Jebkura informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisku personu.
Identificējama persona ir tāda, kuru var tieši vai netieši identificēt. Ja personas identitāte ir nepārprotami skaidra, persona ir tieši identificējama, vai to var noskaidrot iegūstot papildus datus (netieši identificējama).
Ja tiek iegūts personas kods, persona noteikti būs identificējama. Tā kā vārdi un uzvārdi bieži vien nav unikāli, no tiem ne vienmēr uzreiz varēsim saprast par kuru personu ir runa, piemēram, Jānis Ozols vai Līga Priede ir vairākām personām, bet tiklīdz iegūstam vēl kādu informāciju par personu, piemēram, darba vietu, IP adresi, dzīves vietu, tad personu varēsim identificēt.
Nīderlandes datu aizsardzības pārvalde ir izskatījusi sūdzību par Nīderlandes Tenisa asociāciju (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond ), jo tā, ienākumu gūšanas nolūkā, pārdeva diviem sponsoriem, mārketinga aktivitāšu veikšanai, dalībnieku datus, piemēram- vārdu, dzimumu, adresi. Viens sponsors darījuma rezultātā nelikumīgi ieguva 50 000 dalībnieku datus, bet otrs sponsors ieguva 300 000 dalībnieku datus.


Par izdarīto pārkāpumu uzlikts administratīvais naudas sods 525 000 euro apmērā.
Ja tava uzņēmuma rīcībā ir personas dati, iesaku rūpīgi pārdomāt cik daudz un kādam mērķim tie ir vajadzīgi un sagatavot personas datu reģistru. Tavā uzdevumā datus apstrādā cits uzņēmums? Arī tavam apstrādātājam ir jāievēro datu aizsardzības prasības, jo atbildību par to nes Tavs uzņēmums.
Ja Tev ir kādi jautājumi par šo tēmu, droši raksti mums, palīdzēsim ar vislielāko prieku.
Avots:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/…/samenvatting…